Logga in

Anderna – kust till kust

HDpasspris 59 900 kr per person.

Följ med på en riktig drömresa till Sydamerika.

Från Perus huvudstad Lima vid Stilla havet reser vi till det vackra Andinska höglandet där vi följer i inkarikets fotspår från spännande Cusco till den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu och vidare till Titicacasjön. Vi lämnar Peru för Chile med besök i intressanta Santiago och den färgstarka hamnstaden Valparaiso. Härifrån reser vi med fantastiska vyer över Anderna till Mendoza i Argentina. Här odlas vin på bergssluttningarna och vi besöker fina vingårdar och njuter av god mat. Resan avrundas i ett sommarvarmt Buenos Aires vid Atlantkusten.

Mitt i Anderna ligger inkarikets forna huvudstad Cusco. En charmig stad som stoltserar med sitt arv och där det praktfulla soltemplet Koricancha vittnar om svunnen tid. Från den heliga dalen tar vi tåget till Sydamerikas mest kända landmärke, ruinstaden Machu Picchu. Dold för spanjorerna och gömd under flera århundraden på en klippavsats högt uppe i Anderna. På Titicacasjön åker vi båt till de unika vassöarna Uros samt besöker ön Taquile där vi lär oss mer om de olika andinska högkulturerna.
Resan tar oss vidare till moderna Santiago de Chile där vi även besöker den vackra hamnstaden Valparaiso samt poeten Pablo Nerudas hem vid Isla Negra. Med buss färdas vi över Anderna och till det kända vindistriktet Mendoza i Argentina. Vi provar vin, äter gott och njuter av fantastisk natur. Resan avslutas i Sydamerikas Paris – Buenos Aires.

Resan är framtagen speciellt för dig som är prenumerant och leds av svensk färdledare.

Bildvisning och föredrag om resan onsdag 12 februari kl 17.30
av Jörgen Fredriksson, delägare i Världens Resor. 
AF- Borgen, Lilla Salen, Sandgatan 2, Lund.
Gratis inträde men obligatorisk anmälan (se under MER INFO).

Allt detta ingår i priset:
- Klimatkompenserat flyg från Köpenhamn inklusive flygskatt.
- Avresa från Göteborg och Stockholm eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Meddela vid bokning vilken avreseort du önskar.
- Statlig svensk miljöskatt
- 4 flygbiljetter inom Sydamerika.
- Alla transporter med buss, båt och tåg enligt programmet samt transfer.
- Svensk färdledning och lokala engelskspråkiga guider.
- Del i dubbelrum. Vi bor på bra hotell, vanligtvis 4*. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan)
- Halvpension - frukost, samt totalt 16 måltider (lunch och -eller middagar).
- Alla utflykter, inträdesavgifter och aktiviteter enligt programmet: Museo Larco, Museo de Pisco, Ollantaytamboruinen, Chinchero, Maras och Moray, Machu Picchu, Isla Negra (Pablo Nerudas hus), vingårdsbesök, Tigre i Buenos Aires.
- Utförlig skriftlig deltagarinformation inklusive karta.
- Dricks ingår till chaufförer, guider och för de måltider som ingår.KATEGORI
PLATS

Sydamerika.

NÄR

25 oktober–12 november 2020, 19 dagar. 

ARRANGÖR Världens Resor.
GÄLLER Fr o m 2020-01-17 t o m 2020-09-27 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden