Logga in

Äventyrsvandring i Nepal

HDpasspris 27 950 kr per person.

Vandringsresa speciellt framtagen för dig som är prenumerant. Vi reser just efter monsunregnens slut och när Nepal är vackert och grönskande. Vandringen i Annapurna bjuder på de bästa vyerna över berget som anses vara Nepals vackraste; Machhapuchhre, eller Fiskstjärten men även över flera andra av världens högsta toppar. Vandringen går genom en del av Himalaya dit ännu inte många turister hittat, nämligen vid Mardi Himal och vi korsar både tät skog, öppen gräsmark och glaciärlandskap till fots. Under resans gång tar vi del av vardagslivet i både Katmandus stad och på landsbyden och vi har dessutom ytterligare tid för skön avkoppling i vackra sjöstaden Pokhara efter vandringen. Resan bjuder på många personliga möten och på en djupdykning in i den nepalesiska kulturen. Resan leds av Jenny Adhikari som bor i Kathmandu sedan tio är tillbaka. 

Man behöver ha en god fysik och klara att vandra upp till sex timmar i kuperad terräng. Vandringen är en av de enklaste i Nepal men det är stor skillnad att vandra i Sverige som är förhållandevis platt, jämfört med Himalayas varierande och bitvis dramatiska landskap. Det är också stor skillnad att vandra en dag kontra sex dagar i följd. Man ska orka gå i branta backar uppför och ha knän som klarar att gå i samma backar nedför, även om vi har god tid på oss och dessutom alla har en handhållare! Vandringsvana är att rekommendera innan man åker på resan. 

Jenny har jobbat som färdledare sedan 2012 och lett många lyckade resor i Nepal och dess grannländer. Jenny talar flytande nepali och har ett enormt intresse av allt som har med landet att göra men är speciellt inriktad på kultur och människor. Hon har studerat statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal och arbetar i huvudsak med turism i landet men är även involverad i ett flertal utvecklingsprojekt. Hon älskar få svara på knepiga frågor och förklara hur landet fungerar och hur människor lever. Genom Jennys kontaktnät kommer vi att få uppleva flera varma möten under resans gång.

Höjdpunkterna på resan är:
Katmandudalens kultur och världsarv.
Nepalesiska byar och hantverk.
Vandring i spektakulära områden med utsikt över världens högsta bergskedja.
Under vandringen har vi en vandringsassistent per resenär.
Njut av kvällarna runt kaminen tillsammans med vandringsteamet efter en lång dags vandring.

I priset ingår bl a: Flyg med Qatar Airways i ekonomiklass Köpenhamn – Katmandu tur och retur. Sju nätter med del i dubbelrum på hotell. 6 nätter (under vandringen) så bor vi i tvåbäddsrum i mycket enkla tehus. Frukost alla dagar (varav boxfrukost hemresedagen) samt 23 måltider, ingen dryck. Alla transporter och bagagehantering i Nepal m m.

Arrangeras av Lotus Travel.KATEGORI
PLATS Nepal.
NÄR 11–25 oktober, 15 dagar.
GÄLLER Fr o m 2018-02-15 t o m 2018-07-06 .
HDpasset gäller för hushållet.
Image filer
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden