Logga in

Berlin – 30 år sedan murens fall

HDpasspris 3 295 kr per person.

I år är det 30 år sedan en av vår nutids största händelser - Berlinmurens fall! Under 30-årsjubileet förekommer det många event runtom i staden, som vi kan passa på att besöka. Vi bor mitt i centrum på Holiday Inn Express Berlin City Centre West.

Dag 1, torsdag: Mot händelsernas centrum
Helsingborg - Berlin: Vår resa börjar på morgonen och i Helsingborg träffar du din Scandoramaguide. Tillsammans påbörjar vi vår resa över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan till ­Rostock och framåt sen eftermiddag når vi Berlin och centralt belägna hotel Holiday Inn Express Berlin City Centre-West, ca 43 mil. Härifrån är det endast en kort promenad till shoppingen på Ku'damm och monumentala Gedächtniskirche.

Dag 2-3, fredag - lördag: 30 år sedan murens fall
Berlin: Nu har det blivit dags att utforska Berlin under två hela dagar! Under fredagen åker vi under förmiddagen på en stadsrundtur där vi får en bra orienterande överblick över staden samt dess historia. Dessutom ingår en utflykt med specialtema Berlinmuren. Övrig tid lämnas fri för att kunna upptäcka alla de evenemang som pågår runtom i staden. För lista över evenemangen, besök visitberlin.de/en/events-30th-anniversary-fall-of-the-wall

Dag 4, söndag: Vi lämnar storstadslivet
Berlin - Helsingborg: Efter frukost är det dags att ta adjö av ­Berlin för denna gång. Vi beräknas nå Malmö ca kl 20.00, ca 43 mil.

Utflykter:
Stadsrundtur i Berlin
Världsstaden Berlin har mycket att erbjuda och på denna omfattande stadsrundtur ger vi dig en bra helhetsbild. Följ med till Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Brandenburger Tor och Riksdagshuset. Vi färdas även längs paradgatan Unter den Linden. Ett perfekt sätt att lära känna Berlin! Ingår i resans pris!

Utflykt: Livet i Östtyskland & Berlinmuren
Även om det är 30 år sedan Berlinmuren revs syns fortfarande spåren av den tydligt. På vår rundtur får vi bland annat se East Side Gallery med sina vackra murmålningar. Dessutom får vi en guidad tur på en utställning om det Östtyska vardagslivet, där vi får höra mer om hur det var att leva här innan murens fall. Ingår i resans pris!

I priset ingår:
- Resa i komfortbuss med påstigning i Helsingborg.
- 3 övernattningar i dubbelrum
- 3 frukostar (dag 2-4)
- Scandoramaguide
- Utflykterna "Stadsrundtur i Berlin" och "Livet i Östtyskland & Berlinmuren".

Enkelrumstillägg: 1 095 kr.KATEGORI
PLATS

Berlin, Tyskland.

NÄR

7–10 november.

ARRANGÖR Scandorama.
GÄLLER Fr o m 2019-08-23 t o m 2019-10-31 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden