Logga in

Bestig Kebnekaise - Sveriges högsta berg!

HDpasspris 12 900 kr per person.

Det är resan för dig som gillar natur, fysisk aktivitet och som lockas av att få en utmaning att se fram emot. Under ledning av certifierad guide från Swett tar du dig upp på Sveriges högsta berg med målet att stå på Kebnekaise sydtopp.

Avgångar
18-21 juni: Bestig Kebnekaise på i midnattssolens land. Vi dansar runt stången, äter midsommarmat och bestiger Kebnekaise när fjället är som vackrast. Snön ligger fortfarande kvar på topparna och i dalgången börjar det bli grönt och somrigt. Under denna tid på året går solen aldrig ned och vi får uppleva midnattssolen. En fantastisk tidpunkt att besöka fjället!

10-13 september: Bestig Kebnekaise i höstskrud. I september är Kebnekaise färggrannt i rött, orange och gult. Luften är frisk och på topparna börjar det komma nysnö. En otroligt vacker period att besöka fjället.

I paketet ingår förberedelseträff i Malmö, träningsprogram, packlista samt pepp och motivation!

För vem? Det här är resan för ALLA som har viljan att vandra i Sveriges vackraste bergsmiljöer och som har en dröm att stå på toppen av vårt lands högsta berg. Ålder, bakgrund eller tidigare erfarenheter har INGEN betydelse. Har du viljan så finns vi där för att ge dig förutsättningarna. Vi har haft med oss alla åldrar till toppen, från 11 till 80 år, vissa erfarna vandrare medan vissa aldrig har vandrat tidigare. Vi ger dig de bästa förberedelserna så att du kommer till berget full av motivation och kunskap!

Hur? Vi spenderar fyra dagar boendes på Kebnekaise fjällstation. Resan börjar i Kiruna där vi hämtar upp med buss för att ta oss till den lilla samiska byn Nikkaluokta där vi laddar upp med renskav eller röding, närproducerat när det är som bäst! Första dagen vandrar vi 19 km genom låg björkterräng innan vi kommer upp på kalfjället. Framåt kvällen når vi Kebnekaise fjällstation där vi kommer bo i tre nätter. Middagen blir trerätters med lokalt tema. Den av dagarna som det är bäst väder går vi till toppen av Kebnekaise via östra leden, en härligt utmanande dag då vi bland annat går över Björlings glaciär i ett replag för att till sist nå toppen. Vilken upplevelse att stå och blicka ut från toppen! En klar dag kan man se upp till 11% av Sveriges yta därifrån! Nu kan du vara stolt över dig själv, du grejade det!

Höjdpunkter på resan: Renskav i Nikkaluokta, första gången vi ser berget Toulpagorni från dalen, bastun med vy över fjällen på Kebnekaise fjällstation, sammanhållningen i gruppen, att gå över Björlings glaciär, såklart - TOPPEN!

Transport till Kiruna: Vi hjälper dig att boka flyg eller tåg till Kiruna, utefter ditt önskemål.

I priset ingår:
- Busstransfer tur och retur Kiruna — Nikkaloukta
- Boende i fyrbäddsrum på fjällstationen
- Helpension på Kebnekaise fjällstation
- Lunch i Nikkaluokta
- Förberedelser i form av infoträff med träningspass, utrustningslista och träningsprogram
- Guide i fyra dagar

I priset ingår EJ:
- Resa tur och retur Kiruna
- Dryck på Kebnekaise Fjällstation
- Båt eller helikopter mellan Nikkaloukta och fjällstationen
- Sänglakan och handduk (kan hyras på plats)
- Tillval: Söndagen 10 maj erbjuder vi en fullspäckad vandringsdag i Skäralid som förberedelse inför turen. Du som bokar in dig får mer info om denna dag i början av 2020.KATEGORI
PLATS Kebnekaise, Lappland.
NÄR 10-13 september 2020, 4 dagar.
ARRANGÖR Swett AB.
GÄLLER Fr o m 2019-10-30 t o m 2020-09-30 .
HDpasset gäller för hushållet.
Image filer
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden