Logga in

Florens, Italien - Mat- och kulturresa

HDpasspris 8 750 kr per person.

Vår succé från 2019 är tillbaka!

Få städer har en lika stor dragningskraft på sina besökare som Toscanas magiska regionshuvudstad Florens.
Upplev Italiens ägare Ola Wiklander har bott här i nästan 20 år och kommer att visa er sina egna smultronställen, som ligger lite bortanför de vanliga turiststråken. På våra resor till Florens samarbetar vi dessutom alltid med lokalguiden Agneta Helldal som kom hit redan för 40 år sedan. Det hon inte kan om stadens kulturskatter är förmodligen inte värt att veta.
Och som en bonus kommer vi lagom till den nypressade olivoljan som då är klar för säsongen.  

I priset ingår: Fyra nätter på fyrstjärnigt hotell i centrala Florens (del i dubbelrum med frukost), turistskatt, välkomstmiddag inklusive dryck, samtliga transfer, två luncher inklusive dryck, vingårdsbesök med lunch och provsmakning av 5 olika viner, guidningar enligt program, samtliga entrékostnader under de guidade turerna samt svensk reseledare under alla dagar i Italien.

För att ni skall få ut så mycket som möjligt av resan har vi begränsat antalet deltagare till max 20.

16 november
Ankomst till Florens och välkomstmiddag tillsammans med Agneta och Ola.

17 november
Efter frukost tar Agneta oss med på en fantastiskt tur till fots. Den guidade turen avslutas med gemensam lunch på ett av våra noga utvalda ställen.

18 november
Florens mest välkända museum Uffizierna är en fantastisk plats att besöka med guide. Eller som en av våra tidigare kunder uttryckte det: ”Det var ju en helt underbar upplevelse att med Agneta som sällskap få njuta av miljön och konstverken. "Efter en god lunch i stadsdelen San Frediano visar Agneta oss sedan Arnos södra sida inklusive Santo Spirito och Brancaccikapellet.

19 november
Florens har två helt fantastiska saluhallar och idag besöker vi en av dem. Sedan åker vi ut till vindistriktet Chianti och en helt magisk liten familjeägd vingård där man precis avslutat olivskörden och pressen av årets jungfruolja. Vi njuter av den, massa god mat och flera olika viner och är tillbaka i Florens vid sextiden.

20 november
Frukost och hemresa.

Flyg ingår ej och kostar cirka 3000 kronor. Vi hjälper er att boka.
För att resa med Upplev Italien krävs att ni är fullvaccinerade och kan uppvisa covidpass.


Både vi och våra samarbetspartners följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Var uppmärksam på vad som gäller specifikt för den resa eller destination du bokar.KATEGORI
PLATS

Florens, Italien.

NÄR Ny datum! 16-20 november 2022.
ARRANGÖR Upplev Italien AB
GÄLLER Fr o m 2022-02-14 t o m 2022-10-31 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden