Logga in

Gästspel av Musica Vitae Mozarts pianokonsert nr 13

HDpasspris 175 kr per person.

Ordinarie pris 250 kr.

Varmt välkommen till Helsingborgs Konserthus för att möta en av dagens mest spännande pianister, Jonathan Biss, när han musicerar tillsammans med Musica Vitae i ett variationsrikt program som bjuder på spännande musik från flera olika epoker.

Vi får höra Mozarts trettonde pianokonsert – en av de första konserter den österrikiske tonsättaren komponerade som ny frilansmusiker i Wien – samt romantiska tongångar av Clara Schumann och Felix Mendelssohn. Dessutom får vi njuta av Malin Broman som solist i den brittiska tonsättaren Sally Beamish fängslande stycke för viola och stråkar, Under the Wing of the Rock.

Jonathan Biss är en amerikansk världspianist som i närmare tjugo år har verkat som internationellt uppmärksammad konsertpianist och kammarmusiker. Han har spelat med många av dagens mest berömda orkestrar, som New York Philharmonic, Concertgebouworkestern i Amsterdam och Gewandhausorkestern i Leipzig och med framstående dirigenter som Daniel Barenboim, Herbert Blomstedt och Bernard Haitink.

Speltid: 2 h 40 min.
Konsertprogram Sally Beamish Under the Wing of the Rock W.A. Mozart: Pianokonsert nr 13, K415 PAUS Clara Schumann Romanser Felix Mendelssohn Stråkkvartett nr 2 a­moll. MEDVERKANDE Musica Vitae Malin Broman: violinsolist och musikalisk ledning Jonathan Biss: pianosolist.

Markelius Bar & Café: Missa inte vårt menyerbjudande på räkmacka med dryck i samband med konserten. Gäller endast vid förköp och i mån av plats t o m 11 april.
Mer info finns på
biljettsidan.KATEGORI
PLATS

Helsingborgs Konserthus, Drottninggatan 19, Helsingborg. 

NÄR

Lördag 13 april kl 18.00.

GÄLLER Fr o m 2019-03-14 t o m 2019-04-13 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden