Logga in

Lär dig mer om släktforskning

HDpasspris 1 595 kr för alla fyra träffar inkl en lättare måltid samt dryck.

Är du nyfiken på släktforskning? Vad vet du om dina förfäder? Har du alltid funderat på var du hittar dina rötter? Tycker du att det hade varit häftigt att ta hjälp av DNA-test för att söka svar på din historia? Vi på HD har krokat arm med några av de mest erfarna släktforskarna i landet och erbjuder nu denna unika kurs där du tillsammans med likasinnade får chansen att öppna locket till den fantastiska skatt som släktforskning kan innebära. Historien om dina förfäder är historien om dig själv.

Kursen består av fyra träffar:

Tisdag 29 januari kl 18.00
Vi låter Roland Classon inleda. Han är den i Sverige som skrivit mest om släktforskning, något han också fått pris för. Det har blivit närmare 900 artiklar i Helsingborgs Dagblad under 18 år. Han berättar hur man hittar sin släkt och ger goda råd i jakten på rötterna.

Onsdag 27 februari kl 18.00
Niklas Hertzman, som jobbar på ArkivDigital, visar och berättar hur man släktforskar. Med hjälp av olika register som fungerar som sökingångar kommer man snabbt in i kyrkböckerna som ger grunden för släktforskningen. Sedan kan man följa släktens olika personer genom flera hundra år. Du kan hitta uppgifter från domböcker, militära handlingar, fängelserullor och mycket mycket mer.

Tisdag 26 mars kl 18.00
Denna kväll kommer Linda Kvist på besök. Hon kommer att berätta om det senaste inom släktforskning - DNA. Linda har grävt djupt i sin historia med hjälp av DNA och kommer att prata om hur det fungerar med DNA-test och vad man kan hitta, både väntat och oväntat.

Lördag 13 april kl 10.00
Vid detta avslutningstillfälle får vi en inblick och rundvandring på Landsarkivet i Lund. Där finns bland annat kyrkböcker, bouppteckningar, domböcker, kartor, ritningar och personarkiv från Skåne, Halland och Blekinge. Här finns arkivmagasin i tre våningar och material från 1400-talet och framåt.
KATEGORI
PLATS

HD:s kontor på Norra Strandgatan 11, Helsingborg (Rådhustorget).

NÄR

29 jan kl 18.00, 27 feb kl 18.00, 26 mars kl 18.00 och 13 april kl 10.00.

GÄLLER Fr o m 2018-11-26 t o m 2019-01-24 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden