Logga in

Öresunds Bästa - Bokcirkel med författare från Skåne och Danmark

HDpasspris 2 395 kr per person för alla fyra träffarna inkl böcker.

Filmstjärnan som romandebuterat med en av årets mest hyllade böcker, deckarkungen som avlutar sin årtidskvartett, journalisten som skriver om Cold case-gruppen i Malmö samt Danmarks just nu största deckarförfattare. Vad har de gemensamt? Jo, samtliga – Alexander Karim, Anders de la Motte, Tina Frennstedt och Katrine Engberg – kommer att medverka i HD:s nya bokcirkel som börjar under våren 2020.


Precis som vid den förra bokcirkeln kommer HD:s reporter Stefan Lindqvist och Alex Bergdahl från Helsingborgs stadsbibliotek att leda författarsamtalen.

Vi ses vid fyra tillfällen och diskuterar fyra olika böcker. 

13/2
 Alexander Karim

”Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död”


När Jonas Paulsson vaknar på morgonen tror han att det är en helt vanlig söndag. Han äter frukost, går en sväng på stan och blir därefter brutalt mördad i sitt hem.

2/4
 Tina Frennstedt

”Cold Case: Väg 9”


Väg 9” är andra delen i Cold Case, en deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En kontroversiell konstnärinna hittas död vid Stenshuvud fyr på långfredagsmorgon.

12/5
 Anders de la Motte

”Våroffer”


Den sista fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Valborgsnatten 1985 mördas en sextonårig flicka under ritualliknande former i skogen intill ett slott på Österlen.

10/6
 Katrine Engberg

”Glasvinge”


Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i Köpenhamnsserien, ”Glasvinge”. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår.


Hört från deltagare på bokcirkel i höstas:
Det roligaste under hösten! Julafton kom vid flera tillfällen och den absoluta höjdpunkten var såklart Stefan Ahnhem, på sista träffen. Till nästa omgång så ser vi fram emot lika intressanta diskussioner och mötena med författarna och framförallt att läsa böckerna!KATEGORI
PLATS

HD:s kontor, Norra Strandgatan 11, Helsingborg.

NÄR

13 februari, 2 april, 12 maj och 10 juni kl 18.00– ca 20.00.

GÄLLER Fr o m 2020-01-08 t o m 2020-02-12 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden