Klicka HÄR för att komma till vår webbutik!

32 %
Poppegården: Sista Sommaren

Poppegården: Sista Sommaren

HDpasspris 190 kr per person.
Ordinarie pris 280 kr.

Välkommen till sommarens uppsättning på Poppegården i Domsten! Pjäsen "Sista Sommaren" är skriven av Ernest Thompson och utspelar sig i ett gammalt sommarhus med människor i olika åldrar.  Huset ligger i New England i Amerika, i en trakt som kan påminna om Sverige. Klimatet, naturen och sommaren i Maine är till förväxling likt vårt eget land. Hit återvänder Norman och Ethel för 48:e gången. Tankar om döden och senilitet hänger i luften tillsammans med Normans allt starkare önskan att försonas i konflikten med sin sedan länge utflugna dotter. När hon väl dyker upp, med sin nye älskare och hans 13-årige son, riskerar dock Normans bitska humor att ställa allt på ända.

Här på Poppegården gör Per Holmberg den manliga huvudrollen som Norman Thayer och Gunilla Poppe rollen som Ethel Thayer. Åsa Widén spelar rollen som Chelsy Chelsea, dotter till Ethel och Norman. Vidare medverkar Thomas Poppe, Andreas Ottomar Nilsson och Olle Sjunesson (12 år gammal). Regisserad av Anders Wällhed. Översättning Björn Gustavsson.

“Sista sommaren” skrevs våren 1978 då Ernest Thompson befann sig i Santa Monica i Kalifornien – långt borta från det särpräglade landskapet i New England. Så här säger han själv om pjäsen: “Jag såg framför mig ett gammalt par som bodde i ett sommarhus vid en sjö och som såg livet rinna förbi. Jag tänkte på mig själv nu och 50 år framåt. En del vänner är betydligt äldre än jag själv. Det är fascinerande med människor som har överblick och kan se tillbaka på livet. Pjäsen pockade på att bli skriven.”


KATEGORI Nöje & Kultur Barn
PLATS Poppegården, Bygatan 79, Domsten.
NÄR 30 juni–30 juli, tisdag–fredag kl 19.00, lördag och söndag lö 15.00.
GÄLLER Fr o m 2017-06-15 t o m 2017-07-30.
HDpasset gäller för två personer.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden