Logga in

Prag – Weekend 4 dagar!

HDpasspris 1 495 kr per person.

Förgyll våren med en härlig weekendresa till en av centraleuropas härliga huvudstäder. Prag står på menyn och lämnar ingen vare sig besviken eller oberörd. Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda rustika maten gör att du kommer att längta tillbaka. Ett smakfullt och välbalanserat utbud av utflykter kan bokas antingen samtidigt som du bokar resan eller genom reseledaren under resans gång.

Dag 1, torsdag: Helsingborg/Lund/Malmö – Prag
Bussarna startar med påstigning vid Knutpunkten i Helsingborg för vidare färd ned mot Malmö Hyllie Station. Vi lämnar Sverige via Öresundsbron tidigt på morgonen och tar oss genom till Danmark till färjeläget i Gedser. Här väntar färjan från Gedser till Rostock kl 11.00, en utmärkt tid att äta frukost. Väl i land sätter vi kurs förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen gör vi uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. På kvällen anländer vi till Prag.

Dag 2-3, fredag till lördag: Prag
Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder Gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. En liten bit åt andra hållet stöter vi på Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationelll klass och fortfarande är prisnivån behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

Dag 4, söndag: Prag - Malmö/Lund/Helsingborg
Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden på morgonen. Vi stannar för frukost och lunch under hemfärden genom Tyskland och tillåter trafiken blir det även tillfälle för gränshandel på den tyska sidan innan färjan kl 17.00. Strax efter kl 21.00 väntas vi nå Malmö igen och till Helsingborg kommer vi ca kl 22.00

Utflykter:
Stadsrundtur i Prag, halvdag
Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår reseledare kan konsten att berätta!
Ingår i resans pris.

Tjeckisk afton, kvällstur
Vi besöker en av Prags omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds. Här provar vi mörkt tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid!
Pris inkl middag med dryck 395 kr per person.

Båttur på Moldau med middag, kvällstur
I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.
Pris inkl middag med dryck 395 kr per person.

I priset ingår:
- Bussresa Helsingborg/Lund/Malmö – Prag i komfortbuss
- 3 övernattningar i dubbelrum på Hotel Olympik
- 2 frukostar (dag 2–3)
- Reseledare från Ölvemarks Holiday
- Utflykt: Stadsrundtur i Prag

Enkelrumstillägg: 695 kr

Resorna till Prag den 5 mars är slutsålda!
Pga det stora intresset för resan till Prag med buss har vi öppnat ytterligare ett avresedatum, 19–22 mars.KATEGORI
PLATS

Prag, Tjeckien.

NÄR

5–8 mars 2020, 4 dagar - SLUTSÅLD!
NY extra avresedatum: 19–22 mars 2020, 4 dagar.

ARRANGÖR Ölvemarks Holiday.
GÄLLER Fr o m 2019-12-10 t o m 2020-03-06 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden