Logga in

Dick Harrison om sin nya bok Sveriges Stormaktstid

HDpasspris 299 kr för boken + biljett. 99 kr för biljett.

Kom och lyssna till historiken Dick Harrison berätta om sin nya bok Sveriges Stormaktstid den 9 februari på Folk, Mat & Möten i Malmö.

På två decennier blev kungariket Sverige en stormakt och militär gigant. Hur kunde det hända så snabbt efter att Sverige i början på 1600-talet låg i krig med flera länder, hade en katastrofal ekonomi och ett folk som led av härjningar och utskrivningar? Hör Harrison berätta om de stora krigen och förändringarna, men vi får också följa med hur det kunde se ut för den enskilda individen under den här perioden. Harrison tar sig an ett helhetsgrepp på stormaktstiden i sin bok och börjar med Karl IX:s tid på tronen, en tid då Sverige led som mest.

”I boken lyfter jag tidens speciella karaktärsdrag genom att berätta om livsöden som var utmärkande för stormaktstiden. Vad var det för strömningar, stämningar och företeelser som inte funnits tidigare? På vilka sätt påverkade dessa faktorer samhällsutvecklingen?” Harrison.

Köp biljett och bok i fint paketpris till detta evenemang!

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kräver vaccinationspass samt giltig ID-handling vid besök av våra evenemang. Kapaciteten i lokalen är kraftigt minskad för att kunna hålla avstånd till varandra enligt rådande restriktioner och sjävklart stannar du hemma vid förkylningssymtom.KATEGORI
PLATS

Folk, Mat & Möten, Olof Palmes Plats 1, Malmö.

NÄR 9 februari kl 19.00, insläpp kl 18.30.
GÄLLER Fr o m 2022-01-13 t o m 2022-02-08 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden