Logga in

Med tåg till midnattssolen i Lofoten

HDpasspris från 16 600 kr per person.

"Världens vackraste skärgård! Skönheten på denna plats är helt enkelt häpnadsväckande". Lonely Planet.

På Lofoten reser sig de höga fjälltopparna upp mot den arktiska himlen som kyrktorn. Mellan bergen ligger små idylliska byar som har lockat till sig en brokig blandning fiskare, friluftsmänniskor och konstnärer. Prova lokala delikatesser med skaldjur och lamm, upptäck vita sandstränder och besök vikingamuseet Lofotr. Hit går första läsarresan med tåg. Under tågresan kommer vi ha flera olika sociala aktiviteter. Vi erbjuder ett grundpaket, där du själv väljer vad du vill göra på Lofoten, samt ett tilläggspaket som kombinerar natur och kultur.

Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna sig ut i Norska havet. Som besökare i denna vilda utpost blir man lätt tagen av regionens ståtliga berg, djupa fjordar och långa sandstränder. Den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken. Det varierade landskapet inbjuder till så vitt skilda aktiviteter som vandring, cykling, fiske, dykning, golf, kajak och forsränning.

Lofotens klimat är mycket mildare än andra delar av världen på samma breddgrad, tack vare den varma Golfströmmen. Under juni kan vädret variera en hel del men det regnar statistiskt mindre än i stora delar av Sverige. Från maj till augusti är det dagsljus dygnet runt!

Resan är i första hand en resa för dig som är prenumerant. Nattåget går från Stockholm och upp genom Sverige så det finns flera påstigningsmöjligheter.

Pris från 16 600 kr
I priset ingår: 
Nattåg Stockholm – Narvik - Stockholm i ligg-/sovvagn samt plats i speciell sittvagn på uppresan. Buss Narvik-Lofoten tur och retur. Nattlig utflykt för att se midnattssolen. Logi i Svolvaer, frukost och välkomstmiddag. Reseledare och föredragshållare på tåg och buss, reseledarservice på Lofoten.

I priset ingår ej:
Måltider förutom frukost och välkomstmiddag, tilläggsaktiviteter och avbeställningsskydd.

Prisalternativ från Stockholm
I liggvagn 16 600 kr
 per person
I sovvagn 17 500 kr per person
I sovvagn med 2 personer 19 200 kr per person
Tillval Fjordkryssning +1 040 kr
Tillval natur och kultur +6 700 kr
Enkelrumstillägg +3 850 kr

Tilläggspaket: Natur och kultur i midnattssolens Lofoten
Lofotens långsträckta ögrupp sträcker sig långt väster ut och stupar rätt ner i Atlanten, Lofotväggen. Mellan bergen ligger små idylliska fiskebyar som har lockat till sig en brokig blandning fiskare, friluftsmänniskor och konstnärer. Möjligheterna till starka naturupplevelser och fina vandringar är många. Vikingamuseet Lofotr berättar om hur viktig ögruppen var redan på den tiden. Områdets magnifika ljusförhållanden har inspirerat konstnärer under många årtionden. Allt detta får vi ett smakprov på i vårt tilläggspaket med tema Natur och kultur.

Varje dag återvänder vi till vårt boende på Svinöya.

Tilläggspaketet kan komma att genomföras med två grupper med max 15 i varje grupp. Ordningsföljden på dagarna blir olika så att grupperna inte "kolliderar".

Pris: 6 700 kr
I priset ingår:
Vandringar och studiebesök med flera lokala personligheter och specialguider, båtsafari, inträden, transporter i minibuss i samband med studiebesöken, färdledare.
I priset ingår ej: Måltider.

Tilläggsresa: Kryssning i Trollfjorden
En storslagen halvdagars kryssning i Trollfjorden och Raftsundet. Ett par av Norges absoluta höjdpunkter att besöka!  

Med klimatsmart hybridbåt genom Lofotens fjordar för att besöka den storslagna Trollfjorden och Raftsundet, kanske de mest besökta fjordarna i Norge. På vägen räknar vi med att möta de talrika havsörnarna som finns i området. Fartyget är utrustad med en kameraförsedd undervattensdrönare så att vi även kan ta del av undervattensvärlden under turen. Elmotorer på fartyget gör att vi glider tyst genom fjordarna och inglasade salonger gör kryssningen behaglig i alla väder. Denna halvdagstur kan man boka separat om man inte vill boka hela Natur och kulturpaketet.

Pris: från 1 140 kr
I priset ingår: Kryssning med klimatsmart hybridbåt. Transfer från och till hotellet.
I priset ingår ej: Måltider.


Både vi och våra samarbetspartners följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Var uppmärksam på vad som gäller specifikt för den resa eller destination du bokar.KATEGORI
PLATS

Lofoten, Norge.
Avreseort: Stockholm, Gävle, Hudiksvall, Sundsvall, Luleå och Uppsala.

NÄR

27 juni - 5 juli 2022.

ARRANGÖR Nationalparksresor/Äventyrsresor
GÄLLER Fr o m 2022-01-26 t o m 2022-06-12 .
HDpasset gäller för hushållet.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden