Logga in

Meditativ konst i bokskogen

HDpasspris 105 kr per person.

Ordinarie pris 150 kr.

I år visar skulpturparken den internationellt välkända Kimsooja i en utställning som präglas av det meditativa och av delaktighet. Kimsooja, som är verksam i Seoul, tar till vara på naturen på platsen och lyfter dess stillhet. Hon har sått ett fält med spånadslin som kommer att växa under sommaren samt inspirerats av svenskt hantverk som knyppling och broderi. Som besökare strövar man runt i den över 40 ha stora skulpturparken och i den luftiga konsthallen. Här finns ett 70-tal permanenta storskaliga verk i samlingen, gjorda särskilt för platsen och placerade i landskapet, att upptäcka tillsammans med vänner och familj.

Missa inte Nathalie Djurberg & Hans Bergs ljudsatta skulpturgrupp i naturen, lämna en önskan i Yoko Onos ”Wish Trees for Wanås”, hitta vildsvinet i Hannelie Coetzees verk eller följ stenmuren som rymmer Jenny Holzers poetiska texter.

Flera av konstinstallationerna finns inomhus i vackra gamla stenlador från 1700-talet och under sommaren erbjuds konstverkstad och visningar. I konsthallen finns Shop & Deli samt det mysiga Soppcaféet som serverar vegetarisk soppa och fika, ekologiskt och närproducerat.

Skulpturparken i den mäktiga bokskogen utforskas med karta. Stigar som passar bra för barnvagn och att köra på med rullstol är utmärkta. Mer om tillgänglighet finns på hemsidan liksom information om hur anpassning gjorts för att göra besöket säkert i samband med Covid-19.

Wanås Konst producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på̊ samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom¬ och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops för en bred publik. Wanås Konst producerar platsspecifik internationell samtidskonst och lärande med nyskapande och tillgänglighet för alla som ledord. Sedan 1987 har över 300 konstnärer medverkat i utställningar. Ett besök där aktuella projekt och den permanenta samlingen i konsthall och park ingår, tar 2,5 till 4 timmar. Beroende på̊ säsong och program kan man delta i specialaktiviteter och promenader. Wanås Konst drivs av den fristående ideella Stiftelsen Wanås Utställningar skapad 1994.KATEGORI
PLATS Wanås Konst, Hässleholmsvägen, Wanås, Knislinge.
NÄR

T o m 30 sep, alla dagar, kl 10-17.
1 okt – 1 nov, tis–sön, kl 11-16.

GÄLLER Fr o m 2020-04-17 t o m 2020-11-01 .
HDpasset gäller för 2 personer.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden