Logga in

Wanås Konst - Möt världskonsten i bokskogen

HDpasspris 105 kr per person.

Ordinarie pris 150 kr.

Ströva runt i den över 40 ha stora skulpturparken i den skånska bokskogen och upptäck ett 70-tal konstverk i samlingen tillsammans med vänner och familj.

Missa inte Nathalie Djurberg & Hans Bergs ljudsatta skulpturgrupp i naturen, att lämna en önskan i Yoko Onos ”Wish Trees for Wanås”, hitta vildsvinet i Hannelie Coetzees verk eller följa stenmuren som rymmer Jenny Holzers poetiska texter. Några av konstinstallationerna finns inomhus i vackra gamla stenlador från 1700-talet.

Årets specialutställningar är under våren Isabel & Alfredo Aquilizan, och från maj till november visas Martin Jacobsons gigantiska handmålade kulisser till Jonas Gardells Queen of F*cking everything samt Rana Begums utforskningar av geometri. Under hösten visas den norska konstnären Marit Roland. I konsthallen finns shop & deli samt det mysiga caféet som serverar vegetarisk soppa och fika, ekologiskt och närproducerat.

Skulpturparken i den mäktiga bokskogen utforskas med karta. Stigar som passar bra för barnvagn och att köra på med rullstol är utmärkta.

Mer om tillgänglighet finns på hemsidan liksom information om hur anpassning gjorts för att göra besöket tryggt i samband med Covid-19.

Wanås Konst producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på̊ samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Östra Göinge i Skåne. Alla verk är unika och konstnärerna bjuds in för att skapa sina verk särskilt för platsen. Sedan 1987 har över 300 konstnärer medverkat i utställningar.

Ett besök där aktuella projekt, den permanenta samlingen, konsthall och skulpturpark ingår tar 2,5 till 4 timmar. Wanås Konst drivs av den fristående ideella Stiftelsen Wanås Utställningar skapad 1994.KATEGORI
PLATS Skulpturparken Wanås Konst, Knislinge.
NÄR

Till 30 september dagligen kl 10-17.
Oktober-november meddelas under året.

Specialöppet under Höstlovsveckan.

GÄLLER Fr o m 2021-03-06 t o m 2021-12-31 .
HDpasset gäller för 2 personer.
Logga in för att utnyttja erbjudandet

Populära erbjudanden